Va rugam sa aveti rabdare!

1984

Dragă spectatorule, te rugăm să ai răbdare. Biletul își păstrează valabilitatea pentru data când vom reprograma spectacolul. Iar dacă atunci nu vei putea veni la data reprogramării, nu-ți face griji, ne anunți și vei putea opta pentru o altă dată la care se va juca spectacolul respectiv.

Dacă nu ești din București și ai bilet la un spectacol al Teatrului Avangardia care se joacă în turneu într-un alt oraș și a fost reprogramat vei putea folosi biletul pentru a veni la spectacolul reprogramat sau la un alt spectacol al Teatrului Avangardia care va veni în turneu în orașul tău.

Noi iți promitem că după ce trece perioada de criză îți vom oferi o mulțime de șanse ca să vezi spectacole la Teatrul Avangardia. Și ne vom ține de cuvânt! Tu trebuie doar să ai răbdare sa treacă această perioada.

 • Teatrul Avangardia este un teatru independent, care se susține exclusiv din vânzarea de bilete.
 • Suntem un ONG cultural, nu suntem o companie orientată pe profit, în zilele bune ne acoperim doar cheltuielile.
 • Nu avem bugete de milioane de euro cum au teatrele de stat. Ei își permit să returneze banii de pe bilete, dar chiar și așa, și ei fac apel la oameni să nu mai ceară banii. Îi înțelegem, au salariați pe care în curând este posibil să nu îi mai poată plăti.
 • Ion Caramitru: ”Dacă iubiți teatrul, nu cereți banii înapoi pe bilete. Ne-ați ajuta să mergem mai departe”https://www.click.ro/news/national/ion-caramitru-daca-iubiti-teatrul-nu-cereti-banii-inapoi-pe-bilete-ne-ati-ajuta-sa
 • Dar dacă teatrele de stat sunt în situația aceasta, cum credeți că suntem noi din teatrul independent?
 • Avem și noi angajați și cheltuieli curente de plătit (cum ar fi: chiria spațiilor și a echipamentelor tehnice, recuzita consumabilă, întreținerea și depozitarea costumelor și decorurilor, drepturile de reprezentare a pieselor, cheltuielile cu publicitatea online și offline, etc.).
 • În cazul deplasărilor – chiar dacă nu s-au jucat spectacolele, au fost făcute deja o serie de cheltuieli pe care va trebui să le facem din nou la reprogramări (când o parte din costuri vor fi dublate, iar încasările vor rămâne la fel și mai mult ca sigur deplasările respective financiar vor ieși pe minus pentru noi).
 • În cazul premierei Sherlock Holmes – din încasările pe bilete s-au plătit deja costumele, recuzita și cheltuielile cu prima deplasare a regizorului spaniol din luna ianuarie când “s-a ridicat” spectacolul. Ca teatru independent, pentru a scoate o premieră trebuie să punem cu mult timp înainte la vânzare spectacolul respectiv pentru ca din încasări să putem acoperi costurile de producție de dinainte de premieră – chirie sală și echipamente pentru repetiții, costume, recuzită, decoruri, drepturi de autor etc…
 • Poate ai citit în presă de situația actorului independent, care în aceste momente de criză trebuie ajutat ca să își plătească chiria – https://www.urban.ro/platestechiria-actorii-isi-ajuta-colegii-din-teatru-independent/
 • Noi, echipa care susținem actorii ca să își poată juca spectacolul, suntem în aceeași situație ca actorii din teatrul independent. Și noi avem chirii de plătit și rate la bănci. Și un loc de muncă cu activitate suspendată de către oficialități.
 • Iar dacă Teatrul Avangardia va exista în continuare, vor exista și spectacolele noastre, iar actorii independenți care colaborează cu noi vor avea după perioada crizei, un teatru unde să joace în continuare, nu vor rămâne fără spectacole, vor avea șansa să câștige bani ca să își acopere datoriile din această perioadă nefastă.

Ca urmare a reglementărilor legale în vigoare, activitatea Teatrului Avangardia, la fel ca cea a tuturor celorlalte teatre din România, a fost suspendată – este un caz de forță majoră în care niciunul dintre spectacolele de teatru nu se vor putea juca, nu a fost o decizie unilaterală a companiei de teatru. Dar noi nu anulăm spectacolele. Doar le amânăm. Noi vrem să jucăm în continuare pentru spectatorii noștri.

Noi nu îți cerem sa renunți la bilet. Iți cerem doar să ai răbdare până când noi vom putea să jucăm din nou spectacolele.

Ne cerem scuze dacă te-a supărat decizia noastră de nu returna contravaloarea biletelor. Dar vrem să ne înțelegi. A fost o decizie pe care am fost forțați să o luăm într-o situație de forță majoră deoarece viitorul Teatrului Avangardia stătea sub semnul întrebării, nu a fost o decizie cu scop mercantil.

Am luat această decizie pentru că vrem să avem în continuare un viitor în domeniul cultural. Nu putem altfel să supraviețuim. Vrem ca oamenii să poată veni în continuare la spectacolele noastre, să se bucure, să râdă, să plângă, să simtă că respiră teatru. Pentru că pentru noi teatrul este magia aceea care se întâmplă în sala de spectacol, din interacțiunea unică și minunată dintre actorii de pe scenă și spectatorii din sală.

Teatrul este un organism viu, o simbioză între actori, spectatori, echipa tehnică – așa apare magia pe scenă. Fără spectatori teatrul nu poate exista… Nu sunt vorbe goale – este un adevăr. Poate fi și o exprimare metaforică, însă în același timp este una cât se poate de concretă.

Iți mulțumim că ești alături de noi! – Echipa Teatrului Avangardia

DISTRIBUIȚI