TOC TOC – Constanta

O comedie sărită de pe fix! de Laurent Baffie

267357

TOC TOC – psihologie combinată cu umor acid de bună calitate

Te-ai săturat de poantele obișnuite din comediile atât de previzibile cu amanți și amante?
Hai și tu la geniala comedie TOC TOC și vei râde cu lacrimi în mod compulsiv de maniile tale și ale prietenilor tăi.

TOC TOC spune povestea a șase pacienți cu Tulburări Obsesiv Compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii.

Luni 14 Octombrie
ora 19:00

Constanța – Casa de Cultură

Distribuție:

Maria – Anca Turcasiu
Dan – Andrei Duban
Bob – Andrei Mateiu
Fred – Mihai Gruia Sandu
Alba – Monica Ciuta
Lili – Doina Antohi
Asistentul – Daniel Burcea

Regie: Ricard Reguant

Traducere: Irina Margareta Nistor

Light Design: Dan Bujor

Durata: 1h 40 (fără pauză)

Biletele se pot achizitiona prin reteaua Există 2 categorii de prețuri:

 • Categoria VIP: 150 lei
 • Categoria I: 120 lei
 • Reduse la 80 lei pentru pensionari, studenți, liceeni si copii . Biletele se rezervă pe whatsapp sau telefonic și vor fi ridicate în ziua spectacolului.

PERSONAJELE

Coprolalia, Aritmomania, Nosofobia, Verificarea obsesiva, Palilalia si Ecolalia, Incapacitatea totala de a pasi peste linii si fascinatia pentru ordine si simetrie. TOC-rile sunt adevaratii protagonisti ai unei comedii cu un succes extraordinar in intreaga lume.

In Spania, la 10 ani de la premiera, psihologii, psihoterapeutii si psihiatrii recomanda piesa, iar studentii la Psihologie si persoanele care sufera de TOC se regasesc frecvent in randul publicului. Chiar si copiii cu aceasta tulburare vin sa vada spectacolul pe post de “terapie”. Pentru ca nu exista nimic pe lumea asta care sa elibereze mai mult decat RASUL si faptul de a invata sa radem de noi insine.

Acest cocktail de obsesii face o trecere in revista a multora dintre micile noastre fobii si ritualuri de zi cu zi, astfel incat, in mod inevitabil, ne vom recunoaste intr-un anumit pasaj din piesa.

Intr-un studiu recent, 93% dintre cei chestionati au recunoscut ca au cel putin un TOC (tulburare obsesiv-compulsiva).

Insusi autorul, Laurent Baffie, afirma recent mai in gluma mai in serios ca sufera de toate TOC-urile personajelor din piesa.

Mihai Gruia Sandu - FRED

Mihai Gruia Sandu

FRED – Un individ care are ieșiri verbale și gesturi bruște.

Andrei Duban

DAN – Taximetristul jovial obsedat de calcule și care are talentul deosebit de a face glume în cele mai neașteptate momente.

Doina Antohi - LILI

Doina Antohi

LILI – Fata care repetă fiecare frază de două ori.

Anca Țurcașiu

MARIA – Habotnică religioasă care trebuie să verifice tot timpul dacă are cheile în geantă și se tot întreabă dacă a lăsat gazele, apa sau curentul deschise.

Monica Ciută

ALBA – O laborantă terorizată de microbi, germeni și curățenie.

Andrei Mateiu

BOB – Un programator fascinat de simetrie și care se teme să pășească pe linii.

Daniel Burcea - Asistentul

Daniel Burcea

ASISTENTUL – Mereu depășit de situație, dar la curent cu ultimele tendințe din lumea modei.

 

POVESTEA

Scrisa de dramaturgul, actorul si omul de televiziune francez Laurent Baffie, TOC TOC spune povestea a sase pacienti cu tulburari obsesiv compulsive (TOC) care se intalnesc in sala de asteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta intarzie, cei sase pacienti vor incepe o sedinta ad-hoc de terapie in grup in cursul careia vor ajunge la cele mai trasnite si totusi plauzibile concluzii.

Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucandu-se de peste 12 ani in peste 20 de tari cu casa inchisa.

Desi a priori nu este o tema care sa se asocieze cu rasul, daca este abordata din perspectiva unui umor de calitate si de bun simt, spectacolul poate aduce o contributie majora la intelegerea faptului ca aceste tulburari sunt destul de des intalnite in lumea reala.

De fapt, in lume, peste 100 de milioane de persoane sufera de TOC – Tulburare Obsesiv Compulsiva – o tulburare de anxietate caracterizata de ganduri intruzive care produc frica, agitatie, comportamente repetitive … Aceasta tulburare este punctul comun pe care il au cei sase protagonisti ai acestei comedii.

Pe scurt, este vorba despre un spectacol care combina psihologia cu tuse de umor acid de buna calitate. Aceasta combinatie, la care se adauga performantele actoricesti de exceptie ale unor actori deosebit de talentati, a transformat spectacolul intr-un adevarat fenomen.

TOC TOC este o rara avis a comediilor bulevardiere (spectacole de comedie tipice din Paris, care se jucau in teatrele de pe marile bulevarde).

Nu este un amalgam de incurcaturi si neintelegeri intre perechi sau pe teme sexuale, ci un spectacol in care situatia personajelor este una speciala, care se bazeaza pe o circumstanta unica si care aduce toate personajele sub aceeasi umbrela.

Partea distractiva si originala este ca spectacolul isi mentine perfect dinamismul, fara sa aiba timpi morti, folosind hazul unor personaje destul de bizare, fiecare posesor al unei manii semi-nebunesti , personaje care ajung sa ii induioseze pe spectatori pe masura ce piesa curge, iar ei se lasa incet-incet descoperiti, in mod deschis, pe scena.

Laurent-Baffie-Autor-300x400

Laurent Baffie

„O comedie alertă, cu tuse clare de realism, la care se rade relaxat de la inceput pana la sfarsit”

– Cultural 21

REGIA – RICARD REGUANT

Regizor Ricard ReguantRegizorul catalan Ricard Reguant a montat numeroase spectacole în Spania, Brazilia, Italia și România (Muzicalul Chicago, Șeful, Intriga, Magnolii de Oțel, Și din 10 n-a mai rămas niciunul), a realizat emisiuni TV pe posturile naționale din Spania și a semnat scenariul și regia la un număr important de filme și seriale, fiind, de altfel, și nominalizat la premiile Goya.

Predă ca profesor la ESAEM (Școala Superioară de Arte Dramatice) din Malaga înființată de bunul său prieten, Antonio Banderas.

Citeste mai multe despre regizorul Ricard Reguant

IMPRESII DESPRE SPECTACOL

“Și de aceasta data, Ricard Reguant a construit un spectacol-scoala, bazat pe consecventa in joc, ritm in executie, sinceritate si farmec in interpretare.”

Razvana Nita, critic de teatru –
Acta est Fabula

”E o comedie in care umorul se imparte perfect intre replica si situatie. […]. O comedie alerta, cu tuse clare de realism, la care se rade relaxat de la inceput pana la sfarsit.“

Madalina Mihai, blogger –
Cultural21.ro

” Il recomand cu caldura, fiind o comedie extrem de reusita“

Emil Calinescu, blogger

”We enjoyed it very much, it was well played by the actors… Very hilarious“

Hedi and Dan Ben-Eliezer
(Ambassador of Israel)

“Mi-a placut mult si m-am distrat copios”

Liliana Vidrighin (via Facebook)

”Super piesa, super actori! Nota 10!“

Ramona Nuta (via Facebook)

” Toc Toc se prezinta ca una dintre cele mai amuzante piese ale anului. Baffie a reusit o lucrare impecabila… A creat o comedie irezistibila“

Le Parisien

”Ideea textului este exploatata de catre Laurent Baffie cu mare talent si sensibilitate neasteptata. Agil si bine jucat, cu un deznodamant extrem de vesel“

Le Figaro

EVENIMENTE SPECIALE

Comedia TOC TOC a fost aleasa pentru a inaugura redeschiderea Palatului Culturii din Bistrita pe 2 martie 2016.

Iar în 2019 a fost în Selectia Oficiala la Festivalul Săptămâna Comediei de la Brașov

TOC TOC – FENOMEN INTERNATIONAL

 • Franta – a ajuns in ce-a de-a 12 stagiune cu sali pline
 • Spania – in mai multe orase printre care Madrid cu peste 3.000 de reprezentatii si peste 1.000.000 de spectatori in 10 stagiuni pana in acest moment
 • Portugalia
 • Grecia
 • Brazilia (in mai multe orase printre care Sao Paolo si Rio de Janeiro) – peste 200.000 spectatori pana acum
 • Argentina – 4 premii ACE 2011, 4 premii Estrella de Mar 2012 – peste 1,5 millioane de spectatori pana acum in Buenos Aires
 • Peru – Lima – peste 150.000 spectatori in 220 de reprezentatii
 • Venezuela– peste 38.000 spectatori/152 de reprezentatii
 • Columbia
 • Chile
 • Mexic
 • Uruguay
 • Panama
 • New Mexico, Miami

DISTRIBUIȚI