Sherlock Holmes si Jack Spintecătorul la Constanta

2293

Vino să trăiești pentru 2 ore în atmosfera Londrei anilor 1880 și descoperă o lume plină de mistere…
Cel mai cunoscut detectiv din lume ajunge față în față cu cel mai înfricoșător criminal în serie din istorie, misteriosul Jack Spintecătorul.

Luni 04 noiembrie
ora 19:00

Constanța – Casa de Cultură

Distribuție: Șerban Gomoi, Victor Bucur, Pavel Bârsan, Andreea Mateiu, Alex Conovaru, Tache Florescu, Andreea Hristu, Vitalie Bichir, Alexandra Aga, Daniel Burcea, Cătălin Vîlcu/Marian Purcel și Teodora Crișan

Regia: Ricard Reguant

Autor: Cata Munar și Ricard Reguant

Muzica originală: Pep Sala

Costume: Adina Buzatu

Durata: 2h 20 (cu pauză)

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua Există 2 categorii de prețuri:

  • Categoria I VIP: 150 lei
  • Categoria II: 120 lei
  • Oferim bilete reduse la 80 lei pentru pensionari, studenți, liceeni si copii . Biletele se rezervă telefonic sau pe whatsapp și vor fi ridicate în ziua spectacolului.

POVESTEA

Londra anilor 1880.
O serie de crime oribile petrecute în cartierul Whitechapel zguduie opinia publică.
Inspectorul Lestrade, disperat de situație și de presiunea mediatică, ajunge în Baker Street 221B pentru a-l angaja pe celebrul detectiv Sherlock Holmes care, împreună cu nelipsitul doctor Watson, va demara investigațiile pentru a-l găsi și a-l da în vileag pe teribilul criminal poreclit Jack Spintecătorul.
În timpul investigației se vor întâlni și cu celebra spioană Irene Adler.
Aventura și suspansul vor alcătui un amestec exploziv care îi va face să descopere un adevăr mult mai șocant decât și-ar fi putut imagina.

SHERLOCK VS JACK – când SCOTLAND YARD a apelat la ARTHUR CONAN DOYLE pentru a-l găsi pe JACK SPINTECĂTORUL

Nu multă lume știe că, în 1888, Sir Arthur Conan Doyle, creatorul celebrului detectiv Sherlock Holmes, a fost chemat de mai multe ori la Scotland Yard pentru a lei oferi consultanță cu privire la crimele oribile care au zguduit în acea perioadă Londra victoriană. Cunoscutul scriitor și-a notat ideile și părerile transmise către Scotland Yard cu privire la identitatea celebrului criminal în serie supranumit Jack Spintecătorul.
Multe dintre aceste însemnări au fost folosite pentru redactarea acestei piese de teatru originale care combină fantezia unui personaj inventat, dar cunoscut în întreaga lume – Sherlock Holmes, cu realitatea unuia dintre cei mai cruzi ucigași ai acelor ani. Juxtapunerea, deși riscantă, este cu siguranță extrem de intrigantă și surprinzătoare, lucru dovedit și de prezența ei pe marele ecran, existând cel puțin două filme în care apare această juxtapunere antrenantă: Murder by decree de Bob Clark (cu mari actori precum Cristopher Plummer, Donald Sutherland și James Mason) și A Study In Terror (cu Judi Dench, Frank Finlay, John Neville), unde marele detectiv este chemat să investigheze crimele misterioase din Whitechapel urmând pistele și indiciile cercetate și analizate în realitate de Scotland Yard în acea perioadă.
În același timp, piesa tratează problematica dualității binelui și răului în sinea fiecărei persoane și lupta continuă dintre bine și rău care se dă în fiecare din noi.

Imagine de la montarea Sherlock Holmes y el Destripador de la Barcelona

Sir Arthur Conan Doyle

Imagine de la montarea Sherlock Holmes y el Destripador de la Barcelona

Regia

Ricard Reguant

Productia din Romania va fi regizata de regizorul catalan Ricard Reguant, cu o vasta experienta in montarea acestei piese de teatru.

Ricard Reguant a montat numeroase spectacole in Spania, Brazilia, Italia si Romania (Muzicalul Chicago, TOC TOC, Intriga, Magnolii de Otel, Si din 10 n-a mai ramas niciunul), a realizat emisiuni TV pe posturile nationale din Spania si a semnat scenariul si regia la un numar important de filme si seriale, fiind, de altfel, si nominalizat la premiile Goya.

Preda ca profesor la ESAEM (Scoala Superioara de Arte Dramatice) din Malaga infiintata de bunul sau prieten, Antonio Banderas.

Citeste mai multe despre regizorul Ricard Reguant

Muzica originală

Pep Sala

Spectacolul va beneficia de MUZICĂ ORIGINALA compusa special pentru aceasta montare, pentru a evidentia intriga si suspansul, de catre compozitorul catalan PEP SALA.

Pep Sala s-a nascut in Vic (Barcelona) in 1960 si este unul dintre cei mai influenti muzicieni din industria muzicala catalana din ultimii ani.

Cu 40 de ani de cariera in domeniul muzical si peste 500 de piese inregistrate, melodiile lui au fost interpretate de artisti precum : Shakira, Marillion, Dyango, Josep Carreras, Luz Casal, Dale Watson, Kathy Chiavola, Sergio Dalma, Carlos Tarque … iar unele inregistrari s-au vandut in peste un milion de exemplare.

Citeste mai multe despre compozitorul Pep Sala

Costumele

Adina Buzatu

DISTRIBUIȚI