Pep Sala – Compozitor muzica spectacol “Si din 10 n-a mai ramas niciunul”

2188

Pep Sala s-a nascut in Vic (Barcelona) in 1960 si este unul dintre cei mai influenti muzicieni din industria muzicala catalana din ultimii ani.

Pianist, chitarist, compozitor, textier si producator, s-a impus pe piata muzicala din Catalunia ca lider al trupei SAU (alaturi de Carles Sabater) si al trupei Pep Sala & La Banda del Bar precum  si solo sub numele artistic Pep Sala.

Cu Sau si La Banda del Bar a inregistrat discuri si a realizat turnee si concerte in toata Catalunia, precum si in restul Spaniei, in Europa si in Statele Unite.

Pep Sala – Muzician

In 1985, Pep Sala a fondat Aula de Estudis Musicals (AEM) in Vic. Acolo l-a cunoscut pe Carles Sabater, cel care i-a devenit cel mai bun prieten si alaturi de care a infiintat trupa SAU – devenita o trupa de referinta in peisajul muzical catalan.

Trupa SAU a lansat 10 albume si a concertat in nenumarate orase din Spania dar si din alte tari  din Europa.

In perioada ”sabatica” pentru SAU,  cand Carles Sabater s-a dedicat exclusiv carierei de actor, Pep Sala a pus bazele trupei Pep Sala & La Banda del Bar (1993), alaturi de care a lansat trei albume.

Dupa moartea brusca a lui Carles Sabater in 1999, Pep Sala a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca, dupa 13 ani, grupul SAU a incetat sa mai existe.

De atunci, el si-a continuat cariera muzicala sub numele de scena Pep Sala si a lansat 12 albume.

Pep Sala – Compozitor si Producator

Pep Sala este compozitorul si textierul tuturor melodiilor lansate cu SAU si Pep Sala&La Banda del Bar, precum si in cariera sa solo.

Cu 40 de ani de cariera in domeniul muzical si peste 500 de piese inregistrate, melodiile lui au fost interpretate de artisti precum : Shakira, Marillion, Dyango, Josep Carreras, Luz Casal, Dale Watson, Kathy Chiavola, Sergio Dalma, Carlos Tarque … iar unele inregistrari s-au vandut in peste un milion de exemplare.

A produs albume pentru mai multe grupuri din Catalunia, a scris melodii pentru numerosi artisti si a compus melodii pentru coloane sonore de film artistic, film documentar, seriale si piese de teatru.

A avut ocazia de a lucra atat in studio cat si live cu personalitati ale muzicii precum Robbie Robertson (The Band), Pino Palladino (The Who), Arran Ahmun, Steve Hogarth, Phil Manzanera, Luz Casal, Sergio Dalma si Joan Manel Serrat.

Din 1998 detine propriul studio de inregistrari (L’Indi Studios), iar din 2004 propria casa de discuri (L’Indi Music).

DISTRIBUIȚI