Magnolii de otel

de Robert Harling

163509

Te va face sa razi. Te va face sa plangi. Te va emotiona. Te va impresiona. Te va topi. Iti va castiga inima. MAGNOLII DE OTEL – O poveste de suflet si o comedie savuroasa: la TEATRUL AVANGARDIA.

Sambata 15 Februarie
Ora 16:00

Bucuresti – sala Cinema Pro

Distributie: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Victoria Cocias, Stefana Samfira, Ioana Barbu, Irina Stefan

Regie: Ricard Reguant

Traducere: Irina Margareta Nistor
Light Design: Dan Bujor
Set Design: Bogdan Amarfi

Durata: 2h 10 (cu pauza inclusa)

Cumpara-ti biletul acum online pe Bilet.ro >>

Biletele se pot achizitiona prin reteaua
Exista 4 categorii de preturi:

 • Categoria I VIP: 150 lei
 • Categoria II: 100 lei
 • Categoria III: 90 lei
 • Categoria IV: 80 lei

Nu vrei sa cumperi biletul online?
Vezi aici lista de magazine partenere Bilet.ro de unde poti sa iti cumperi bilet: Vezi Lista >>

O comedie seducatoare despre familie si prietenie.

Teatrul Avangardia a obtinut în exclusivitate pentru Romania drepturile pentru a produce live pe scena piesa de teatru Magnolii de Otel care se bucura de mare succes in intreaga lume, inclusiv in varianta pentru marele ecran, in care joaca si Julia Roberts si Shirley Maclaine.

Cumpara-ti biletul acum online pe Bilet.ro >>

Biletele se pot achizitiona prin reteaua

 • Categoria I VIP: 120 lei
 • Categoria II: 90 lei
 • Categoria III: 80 lei
 • Categoria IV: 70 lei

Nu vrei sa cumperi biletul online?
Vezi aici lista de magazine partenere Bilet.ro de unde poti sa iti cumperi bilet: Vezi Lista >>

IMPORTANT: Din respect fata de actori si fata de spectatori, accesul la spectacolele Teatrului Avangardia nu mai este permis dupa inceperea reprezentatiilor.

POVESTEA

O poveste de suflet și o comedie savuroasa!

… o comedie drama despre modul in care reactioneaza femeile la crizele grave din cursul vietii, cum ar fi boala si moartea, despre cum gasesc puterea de a merge mai departe si despre cum isi pot gasi forta de care au nevoie in relatiile cu cei apropiati, chiar daca acele relatii sunt marcate de diferente de opinii sau de gusturi.

“Magnolii de Otel a lui Robert Harling ofera publicului un amestec fermecator de dulceata, impertinenta, lacrimi si ras…”

–Jay Handleman, Herald-Tribune

DISTRIBUTIA

MAIA MORGENSTERN

„Lucrez într-o echipă fantastică. Dragostea, respectul pentru creația celuilalt, umorul, creativitatea, bucuria improvizației cu acceptarea rigorilor direcției de scenă, profesionalismul, emoția împărtășită… iată câteva dintre argumentele ce mă determină să spun: Magnolii de Oțel este un SPECTACOL pentru suflet și minte. Și nu în ultimul rând, Magnolii… este o superbă pledoarie pentru prietenie și susținere. Indiferent de concepții, personalitate, statut social sau profesional, vârstă, convingeri religioase sau politice.”

QUISER

„Nu sunt nebuna, doar ca sunt extrem de prost dispusa de vreo 40 de ani incoace”

MEDEEA MARINESCU

„Sunt șase Magnolii de oțel, șase destine, șase actrițe, șase generații diferite. Am spart bariera timpului și ne-am unit într-un spirit de camaraderie, credință și pasiune pentru teatru, iubire pentru cei din jur și pentru copiii noștri. Joc acest spectacol, modelat cu delicatețe de Ricard Reguant, de fiecare dată cu emoție și bucurie . Cu aceeași emoție și bucurie privesc în ochii spectatorilor la sfârșitul fiecărei reprezentații, pentru că sunt convinsă că în acest spectacol, marca Avangardia, fiecare dintre spectatori se va regăsi într-o mai mică sau mai mare masură.”

M’LYNN

„Vreau doar sa lovesc pe cineva pana cand o sa se simta la fel de mizerabil ca mine!”

VICTORIA COCIAS

„Pentru mine, această întâlnire cu personajele, cu colegele care întruchipează aceste personaje, este o sărbătoare. Cred că publicul simte și participă la bucuria noastră. Suntem Magnolii de Oțel și ne-am născut într-o zodie bună. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această sărbătoare.”

CLAIREE

„Singurul lucru care ne deosebeste de animale este capacitatea noastra de a ne accesoriza.”

STEFANA SAMFIRA

„Magnolii de Oțel este un carusel de emoții. Un spectacol de suflet, cu suflet. Întâlnirea cu acest spectacol și cu Teatrul Avangardia este o întâlnire providențială. Teatrul Avangardia înseamnă mai mult decât o echipă de profesioniști. Înseamnă: respect, seriozitate și, cel mai important lucru, prietenie. Prietenie sinceră care trece dincolo de scena.”

TRUVY

„Cel mai frumos lucru pe care pot sa il spun despre ea este ca toate tatuajele ei sunt ortografiate corect.”

IOANA BARBU

„Văzusem de cel puțin trei ori filmul „Magnolii de Oțel” și de fiecare dată mă gândeam ce norocoase au fost acele actrițe să se întâlnească în acea formulă minunată și să joace asemenea partituri. Nu mi-am închipuit niciodată că voi avea bucuria și onoarea să spun aceeași poveste și să fac parte dintr-o distribuție la fel de valoroasă ca cea a filmului. Mă înclin!”

ANNELLE

„Promit ca tragedia mea personala nu imi va afecta capacitatea de a realiza coafuri nemaipomenite.”

IRINA STEFAN

„Sunt profund recunoscătoare pentru șansa de a relata povestea acestor femei minunate, acestor magnolii de oțel, care împreună, prin prisma prieteniei lor, reușesc să cunoască și să redefinească iubirea, echilibrul, pasiunea, bucuria de a exista dar mai cu seamă, reușesc să înfrunte teama, eșecul, durerea și moartea. Și ce bucurie să pot spune această poveste alături de cinci actrițe extraordinare, pe care le admir profund și de la care învăț în fiecare zi.”

SHELBY

„As alege oricand 30 de minute de ceva minunat decat o viata intreaga de nimic special.”

IMPRESII DESPRE SPECTACOL

“…un seducator echilibru intre caraghios si inocent, tragic si nostim, sueta si gravitate, ridicol si sublim. ”

Razvana Nita – Critic de teatru

**********

“Regizorul conduce cu pricepere actritele pe linia imbinarii comicului cu emotia sensibil dramatica”

Ileana Lucaciu – Critic de teatru

**********

“Mergeți să vedeți acest spectacol! Luați-vă batistă neapărat! Emoțiile sunt puternice…”

Roman Mara (via Facebook)

**********

” Da , este un spectacol reusit pe un text savuros si cu interpretari in caracterul fiecarui personaj si cu multe emotii ..”

Gabriela Stepan (via Facebook)

**********

“Am respirat emoție…va multumesc!”

Andazuzia Zuzi (via Facebook)

REGIA – RICARD REGUANT

Regizor Ricard Reguant

Printre productiile regizate de Ricard Reguant in Spania se numara: Chicago, el musical (Premiul Max pt cel mai bun musical), Grease (vazut de peste 1,5 milioane de spectatori), “Queen / We Will Rock You”, “Cantand in Ploaie”, “Cina pentru fraieri”, “West Side Story”, ““The Sunshine boys”, “Magnolii de Otel”, “Last of Red Hot Lovers”, “Misery”, “Toc Toc”, “Boeing Boeing”, musicalul “Mortadelo y Filemon”, “Pijama para Seis”, Centenario Del Real Futbol Club Español din Barcelona,”Sapte Mirese pentru Sapte Frati”, “10 Negri Mititei”, “Blood Brothers”, musicalul “Tarzan”, musicalul “Hercules”, musicalul “Vrajitorul din Oz”, musicalul “Boig per tu”, programe TV, etc.

A montat spectacole in Spania, Brazilia, Romania si a regizat filme, fiind de altfel si nominalizat la premiile Goya.

In 2015, in cadrul Galei Premiilor BroadwayWorld i s-a acordat Premiul Onorific pentru intreaga activitate.

Click aici ca sa afli mai multe despre Ricard Reguant >>

O PIESA DE TEATRU CU O ISTORIE INEDITA

Robert Harling a inceput sa scrie Magnolii de Otel ca o descatusare terapeutica în urma mortii premature a surorii sale, Susan, in urma unor complicatii datorate diabetului de tip 1.

Unul dintre motivele pentru care a inceput sa scrie piesa de teatru a fost si pentru a-i lasa o amintire omagiu nepotelului, atunci in varsta de doi ani, in legatura cu mama lui.

“Este o comedie – spune Harling – deoarece chiar si în cele mai întunecate momente exista lucruri care te fac sa chicotesti”

Celelalte personaje din piesa sunt inspirate de prietene ale mamei sale, asa cum si le aducea aminte din copilarie. La un moment dat chiar si-a facut griji ca adevarata Quiser – un personaj caracterizat printr-o fire morocanoasa si brutal de sincera – s-ar putea recunoaste în piesa si s-ar putea simti ofensata. Insa, pe masura ce vedeau piesa, aproape toate femeile din orasul sau natal au început sa spuna ca ele erau adevarata Quiser (personaj interpetat de Shirley MacLaine în film si de Maia Morgenstern in montarea din Romania).

Robert Harling

Rezultatul final este o comedie drama despre modul in care reactioneaza femeile la crizele grave din cursul vietii, cum ar fi boala si moartea, despre cum gasesc puterea de a merge mai departe si despre cum isi pot gasi forta de care au nevoie in relatiile cu cei apropiati, chiar daca acele relatii sunt marcate de diferente de opinii sau de gusturi.

Prima montare off Broadway a avut 1.126 de reprezentatii.

Magnolii de Otel a avut premiera initial off Broadway la WPA Theatre din New York pe 28 martie 1987. Apoi, pe 19 iunie 1987 s-a mutat la teatrul Lucille Lortel.

Premiera oficiala de pe Broadway a avut loc pe 4 aprilie 2005 la Lyceum Theatre.

Actrita Lili Rabe, interpreta rolului M’Lynn in montarea de pe Broadway, a fost nominalizata la premiile Drama Desk Awards in 2005.

In momentul de fata exista 18 traduceri autorizate ale piesei in alte limbi, intre care: japoneza, chineza, franceza, italiana, suedeza, poloneza, spaniola, romana.

Premiera oficiala pe West End a avut loc in 1989 la Lyric Theatre.

SPONSORI SPECTACOL

COSTUME

ADAPTAREA PENTRU MARELE ECRAN

La scurt timp de la premiera off Broadway a piesei, Robert Harling a scris scenariul filmului Magnolii de Otel, film in care a avut si o aparitie tip cameo in rolul unui preot.

Filmul a fost produs in 1990 si le-a avut in rolurile principale pe: Sally Field, Dolly Parton, Shirley Maclaine, Daryl Hannah, Olympia Dukakis si Julia Roberts care a interpretat personajul Shelby inspirat de Susan, sora lui Robert Harling.

Regia a fost semnata de Herbert Ross.

In 1990, filmul Magnolii de Otel a avut 2 nominalizari la Golden Globe Awards:

 • Sally Field pentru cea mai buna actrita in rol principal
 • Julia Roberts pentru cel mai bun rol secundar feminim

Julia Roberts a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar feminin.

De asemenea, in 1990, Julia Roberts a fost nominalizata la premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin.

Filmul a castigat si Favourite Dramatic Motion Picture la People’s Choice Awards, USA.

Alte nominalizari:

 • BAFTA Awards 1990
  • Shirley MacLaine pentru cea mai buna actrita in rol secundar.
 • American Comedy Awards, USA, 1990:
  • Olympia Dukakis – Funniest Supporting Actress in a Motion Picture
  • Shirley MacLaine – Funniest Supporting Actress in a Motion Picture
 • Chicago Film Critics Association Awards, 1990 :
  • Best Supporting Actress – Shirley MacLaine
  • Most Promising Actress – Julia Roberts

La casting, Herbert Ross i-a oferit actritei Shirley MacLaine optiunea de a-si alege orice rol, cu exceptia personajelor M’Lynn si Shelby. Imediat ea a spus ca vrea sa joace cel mai afurisit personaj din film.

ECOURI IN PRESA INTERNATIONALA

Magnolii de Otel a lui Robert Harling ofera publicului un amestec fermecator de dulceata, impertinenta, lacrimi si ras…”

Jay Handleman, Herald-Tribune

“In esenta o comedie drama despre prietenie care te induioseaza profund in timp ce te face sa razi. ”

Tom Williams, Chicago Critic

“Daca vreti sa radeti in hohote si, poate, sa varsati si o lacrima sau doua, sau doar sa va lasati invaluiti de caldura prieteniei… ”

Kristin Franco, MD Theatre Guide

DISTRIBUIȚI