Atentie!! Spectacolul:
- Magnolii de Otel din 06 Martie ora 20:00
A fost mutat la Palatul Bragadiru www.PalatulBragadiru.ro/
Daca aveti bilete cumparate sau rezervate si nu ati fost anuntat despre modificarea locatiei, va rugam sa ne contactati.
O comedie seducatoare despre familie si prietenie.
Te va face să râzi. Te va face să plângi. Te va emoționa. Te va impresiona. Te va topi. Îți va câștiga inima. MAGNOLII DE OȚEL – O poveste de suflet și o comedie savuroasă: la TEATRUL AVANGARDIA.
Teatrul Avangardia a obtinut în exclusivitate pentru Romania drepturile pentru a produce live pe scena piesa de teatru Magnolii de Otel care se bucura de mare succes in intreaga lume, inclusiv in varianta pentru marele ecran, in care joaca si Julia Roberts si Shirley Maclaine.
În curând
București – Palatul Bragadiru
(Calea Rahovei 147-153)
www.PalatulBragadiru.ro/
Distribuție: Maia Morgenstern, Victoria Cociaș, Cerasela Iosifescu, Ștefana Samfira, Ioana Barbu, Irina Stefan
Regie: Ricard Reguant
Traducere: Irina Margareta Nistor
Light Design: Dan Bujor
Set Design: Bogdan Amarfi
Durata: 2h 20″ (cu pauză)
Biletele se pot achiziționa prin rețeaua Există 2 categorii de prețuri:
- Categoria I VIP: 150 lei
- Categoria II: 120 lei
- Oferim bilete reduse la 60 lei pentru pensionari, studenți, liceeni si copii . Biletele se rezervă telefonic și vor fi ridicate în ziua spectacolului. Numărul lor este limitat și se vor rezerva pe principiul primul venit, primul servit.
POVESTEA
O poveste de suflet și o comedie savuroasă!
… o comedie dramă despre modul în care reacționează femeile la crizele grave din cursul vieții, cum ar fi boala și moartea, despre cum găsesc puterea de a merge mai departe și despre cum își pot găsi forța de care au nevoie în relațiile cu cei apropiați, chiar dacă acele relații sunt marcate de diferențe de opinii sau de gusturi.
“Magnolii de Oțel a lui Robert Harling oferă publicului un amestec fermecător de dulceață, impertinență, lacrimi și râs…”
–Jay Handleman, Herald-Tribune
Sănătatea poartă roz –
Mesaj important pentru femei
DISTRIBUȚIA
MAIA MORGENSTERN
QUISER
„Nu sunt nebună, doar că sunt extrem de prost dispusă de vreo 40 de ani încoace”
„Lucrez într-o echipă fantastică. Dragostea, respectul pentru creația celuilalt, umorul, creativitatea, bucuria improvizației cu acceptarea rigorilor direcției de scenă, profesionalismul, emoția împărtășită… iată câteva dintre argumentele ce mă determină să spun: Magnolii de Oțel este un SPECTACOL pentru suflet și minte. Și nu în ultimul rând, Magnolii… este o superbă pledoarie pentru prietenie și susținere. Indiferent de concepții, personalitate, statut social sau profesional, vârstă, convingeri religioase sau politice.”
CERASELA IOSIFESCU
M’LYNN
„Vreau doar să lovesc pe cineva până când o să se simtă la fel de mizerabil ca mine!”
VICTORIA COCIAȘ
CLAIREE
„Singurul lucru care ne deosebește de animale este capacitatea noastră de a ne accesoriza.”
„Pentru mine, această întâlnire cu personajele, cu colegele care întruchipează aceste personaje, este o sărbătoare. Cred că publicul simte și participă la bucuria noastră. Suntem Magnolii de Oțel și ne-am născut într-o zodie bună. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această sărbătoare.”
ȘTEFANA SAMFIRA
TRUVY
„Cel mai frumos lucru pe care pot să îl spun despre ea este că toate tatuajele ei sunt ortografiate corect.”
„Magnolii de Oțel este un carusel de emoții. Un spectacol de suflet, cu suflet. Întâlnirea cu acest spectacol și cu Teatrul Avangardia este o întâlnire providențială. Teatrul Avangardia înseamnă mai mult decât o echipă de profesioniști. Înseamnă: respect, seriozitate și, cel mai important lucru, prietenie. Prietenie sinceră care trece dincolo de scena.”
IOANA BARBU
ANNELLE
„Promit că tragedia mea personală nu îmi va afecta capacitatea de a realiza coafuri nemaipomenite.”
„Văzusem de cel puțin trei ori filmul „Magnolii de Oțel” și de fiecare dată mă gândeam ce norocoase au fost acele actrițe să se întâlnească în acea formulă minunată și să joace asemenea partituri. Nu mi-am închipuit niciodată că voi avea bucuria și onoarea să spun aceeași poveste și să fac parte dintr-o distribuție la fel de valoroasă ca cea a filmului. Mă înclin!”
IRINA ȘTEFAN
SHELBY
„Aș alege oricând 30 de minute de ceva minunat decât o viață întreagă de nimic special.”
„Sunt profund recunoscătoare pentru șansa de a relata povestea acestor femei minunate, acestor magnolii de oțel, care împreună, prin prisma prieteniei lor, reușesc să cunoască și să redefinească iubirea, echilibrul, pasiunea, bucuria de a exista dar mai cu seamă, reușesc să înfrunte teama, eșecul, durerea și moartea. Și ce bucurie să pot spune această poveste alături de cinci actrițe extraordinare, pe care le admir profund și de la care învăț în fiecare zi.”
IMPRESII DESPRE SPECTACOL
“…un seducator echilibru intre caraghios si inocent, tragic si nostim, sueta si gravitate, ridicol si sublim. ”
Razvana Nita – Critic de teatru
**********
“Regizorul conduce cu pricepere actritele pe linia imbinarii comicului cu emotia sensibil dramatica”
Ileana Lucaciu – Critic de teatru
**********
“Mergeți să vedeți acest spectacol! Luați-vă batistă neapărat! Emoțiile sunt puternice…”
**********
” Da , este un spectacol reusit pe un text savuros si cu interpretari in caracterul fiecarui personaj si cu multe emotii ..”
Gabriela Stepan (via Facebook)
**********
“Am respirat emoție…va multumesc!”
REGIA – RICARD REGUANT
Printre productiile regizate de Ricard Reguant in Spania se numara: Chicago, el musical (Premiul Max pt cel mai bun musical), Grease (vazut de peste 1,5 milioane de spectatori), “Queen / We Will Rock You”, “Cantand in Ploaie”, “Cina pentru fraieri”, “West Side Story”, ““The Sunshine boys”, “Magnolii de Otel”, “Last of Red Hot Lovers”, “Misery”, “Boeing Boeing”, musicalul “Mortadelo y Filemon”, “Pijama para Seis”, Centenario Del Real Futbol Club Español din Barcelona,”Sapte Mirese pentru Sapte Frati”, “10 Negri Mititei”, “Blood Brothers”, musicalul “Tarzan”, musicalul “Hercules”, musicalul “Vrajitorul din Oz”, musicalul “Boig per tu”, programe TV, etc.
A montat spectacole in Spania, Brazilia, Romania si a regizat filme, fiind de altfel si nominalizat la premiile Goya.
In 2015, in cadrul Galei Premiilor BroadwayWorld i s-a acordat Premiul Onorific pentru intreaga activitate.
O PIESă DE TEATRU CU O ISTORIE INEDITă
Robert Harling a inceput sa scrie Magnolii de Otel ca o descatusare terapeutica în urma mortii premature a surorii sale, Susan, in urma unor complicatii datorate diabetului de tip 1.
Unul dintre motivele pentru care a inceput sa scrie piesa de teatru a fost si pentru a-i lasa o amintire omagiu nepotelului, atunci in varsta de doi ani, in legatura cu mama lui.
“Este o comedie – spune Harling – deoarece chiar si în cele mai întunecate momente exista lucruri care te fac sa chicotesti”
Celelalte personaje din piesa sunt inspirate de prietene ale mamei sale, asa cum si le aducea aminte din copilarie. La un moment dat chiar si-a facut griji ca adevarata Quiser – un personaj caracterizat printr-o fire morocanoasa si brutal de sincera – s-ar putea recunoaste în piesa si s-ar putea simti ofensata. Insa, pe masura ce vedeau piesa, aproape toate femeile din orasul sau natal au început sa spuna ca ele erau adevarata Quiser (personaj interpetat de Shirley MacLaine în film si de Maia Morgenstern in montarea din Romania).
Robert Harling
Rezultatul final este o comedie drama despre modul in care reactioneaza femeile la crizele grave din cursul vietii, cum ar fi boala si moartea, despre cum gasesc puterea de a merge mai departe si despre cum isi pot gasi forta de care au nevoie in relatiile cu cei apropiati, chiar daca acele relatii sunt marcate de diferente de opinii sau de gusturi.
Prima montare off Broadway a avut 1.126 de reprezentatii.
Magnolii de Otel a avut premiera initial off Broadway la WPA Theatre din New York pe 28 martie 1987. Apoi, pe 19 iunie 1987 s-a mutat la teatrul Lucille Lortel.
Premiera oficiala de pe Broadway a avut loc pe 4 aprilie 2005 la Lyceum Theatre.
Actrita Lili Rabe, interpreta rolului M’Lynn in montarea de pe Broadway, a fost nominalizata la premiile Drama Desk Awards in 2005.
In momentul de fata exista 18 traduceri autorizate ale piesei in alte limbi, intre care: japoneza, chineza, franceza, italiana, suedeza, poloneza, spaniola, romana.
Premiera oficiala pe West End a avut loc in 1989 la Lyric Theatre.
SPONSORI SPECTACOL
COSTUME
ADAPTAREA PENTRU MARELE ECRAN
La scurt timp de la premiera off Broadway a piesei, Robert Harling a scris scenariul filmului Magnolii de Otel, film in care a avut si o aparitie tip cameo in rolul unui preot.
Filmul a fost produs in 1990 si le-a avut in rolurile principale pe: Sally Field, Dolly Parton, Shirley Maclaine, Daryl Hannah, Olympia Dukakis si Julia Roberts care a interpretat personajul Shelby inspirat de Susan, sora lui Robert Harling.
Regia a fost semnata de Herbert Ross.
In 1990, filmul Magnolii de Otel a avut 2 nominalizari la Golden Globe Awards:
- Sally Field pentru cea mai buna actrita in rol principal
- Julia Roberts pentru cel mai bun rol secundar feminim
Julia Roberts a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar feminin.
De asemenea, in 1990, Julia Roberts a fost nominalizata la premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin.
Filmul a castigat si Favourite Dramatic Motion Picture la People’s Choice Awards, USA.
Alte nominalizari:
- BAFTA Awards 1990
- Shirley MacLaine pentru cea mai buna actrita in rol secundar.
- American Comedy Awards, USA, 1990:
- Olympia Dukakis – Funniest Supporting Actress in a Motion Picture
- Shirley MacLaine – Funniest Supporting Actress in a Motion Picture
- Chicago Film Critics Association Awards, 1990 :
- Best Supporting Actress – Shirley MacLaine
- Most Promising Actress – Julia Roberts
La casting, Herbert Ross i-a oferit actritei Shirley MacLaine optiunea de a-si alege orice rol, cu exceptia personajelor M’Lynn si Shelby. Imediat ea a spus ca vrea sa joace cel mai afurisit personaj din film.
ECOURI ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ
“Magnolii de Oțel a lui Robert Harling oferă publicului un amestec fermecător de dulceață, impertinență, lacrimi și râs…”
–Jay Handleman, Herald-Tribune
“În esență o comedie dramă despre prietenie care te înduioșează profund în timp ce te face să râzi. ”
–Tom Williams, Chicago Critic
“Dacă vreți să râdeți în hohote și, poate, să vărsați și o lacrimă sau doua, sau doar să vă lăsați învăluiți de căldura prieteniei… ”
–Kristin Franco, MD Theatre Guide