Două femei se întâlnesc în toiul nopții într-un loc misterios, în care nimic nu este ceea ce pare a fi.
Maia Morgenstern și Cabiria Morgenstern te vor ține cu sufletul la gură într-un thriller cutremurător!
Bani! Influență! Puterea din umbră care pune lumea în mișcare! Spionaj! Crimă! Un simplu joc… sau o confruntare pe viață și pe moarte!?
„Imperium” are tensiunea, energia şi dinamica unei curse pentru supravieţuire.
– Răzvana Niță, critic de teatru
Vineri 29 Martie
ora 20:00
Casa de Cultură a Studentilor – Cluj
Distribuție: Maia Morgenstern și Cabiria Morgenstern
Regie: Ricard Reguant
Text: Ricard Reguant
Muzica Originală: Pep Sala
Traducere: Mihaela Stanca
Decor: Bogdan Amarfi
Light Design: Dan Bujor
Sound Design: Andrei Tomescu
Durata: 1h 30 (fără pauză)
Biletele se pot achiziționa prin rețeaua
- Categoria VIP: 150 lei
- Categoria I: 120 lei
- Oferim bilete reduse la 80 lei pentru pensionari, studenți și elevi. Biletele se rezervă telefonic sau prin whatsapp. Locurile se aloca la categoria I.
Povestea
Două femei se întâlnesc în toiul nopții într-un loc izolat, un spațiu enigmatic unde nimic nu este ceea ce pare a fi.
Amândouă ascund secrete. Se înfruntă, se luptă, vorbesc despre viețile lor…
Puterea, banii, războaiele, politica… tot ceea ce pune lumea în mișcare și însăși configurația lumii devin puncte sensibile într-o confruntare în care prezentul și trecutul par să se întrepătrundă.
Este acolo, între ele, soarta întregii lumi…
Și este posibil ca tocmai una dintre ele să dețină cheia enigmei a ceea ce face ca lumea să se îndrepte direct spre haos.
Imperium-ul creat în Roma antică ascunde cheia tuturor secretelor… un Imperiu care și astăzi, într-un arc peste timp, domină lumea, așa cum a făcut-o odinioară, în vremurile de demult.
FEMEIA (Maia Morgenstern) cunoaște mecanismele, dar se ascunde, enigmatică, în spatele unui văl de jumătăți de adevăr și jumătăți de minciună. Este o femeie puternică, influentă, inteligentă… și poate tocmai asta o transformă într-o femeie periculoasă.
EA (Cabiria Morgenstern) este mai tânără și vrea să cunoască, să extragă de la FEMEIE „adevărul” ascuns în spatele puterii ei.
Sunt două personalități care luptă pentru ceva la fel de volatil sau imaterial precum a cunoaște de ce… De ce suntem așa cum suntem?… De ce dorința de putere domină lumea?… iar „Puterea” este ca un exploziv: fie este manevrat cu grijă, fie explodează.
Cum spunea Montesquieu: “Pentru ca să nu se poată abuza de putere, trebuie, ca prin natura lucrurilor, o putere să oprească altă putere”.
Regizor – Ricard Reguant
Ricard Reguant este unul dintre cei mai prolifici regizori de teatru din Spania, el primind, de altfel, recent, și un Premiu Onorific pentru întreaga activitate.
În afară de cariera de regizor, Ricard Reguant este cunoscut și pentru cariera sa de actor, dramaturg, scenarist și regizor de film și televiziune.
De asemenea, este recunoscut și pentru activitatea sa didatică. Astfel, în 1984, alături de Àngels Gonyalons, Ricard Reguant a pus bazele primei școli de musical din Spania.
Ulterior, a colaborat în calitate de Profesor de Musical și Interpretare cu ESAEM (Scoala Superioara de Arte Dramatice) din Malaga, înființată de bunul său prieten, Antonio Banderas.
A montat numeroase spectacole în Spania, Brazilia,Italia și România, a realizat emisiuni TV la posturile naționale din Spania și a semnat scenariul și regia la un număr important de filme și seriale, fiind de altfel nominalizat și la premiile Goya.
Este unul dintre cei mai apreciți realizatori de documentare din Spania, documentarul său despre Revoluția din Cuba obținând Premiul Ondas pentru cel mai bun documentar.
Muzică – Pep Sala
Pep Sala este unul dintre cei mai influenti muzicieni din industria muzicala catalana din ultimii ani.
Cu 40 de ani de cariera in domeniul muzical si peste 500 de piese inregistrate, melodiile lui au fost interpretate de artisti precum : Shakira, Marillion, Dyango, Josep Carreras, Luz Casal, Dale Watson, Kathy Chiavola, Sergio Dalma, Carlos Tarque … iar unele inregistrari s-au vandut in peste un milion de exemplare.
Pep Sala este cunoscut în rândul spectatorilor de teatru din România pentru muzica originală compusă pentru spectacolele Teatrului Avangardia “Și din 10 N-a Mai Rămas Niciunul” și “Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul”.