Despre Noi

20682

Teatrul Avangardia este un teatru privat, independent, fără absolut nicio finanțare de la bugetul de stat. Un teatru aflat în relație de dependență directă față de public. Și asta înseamnă că putem continua să existăm atâta vreme cât publicul este alături de noi.

Acest tip de teatru este ceea ce profesioniștii fac în afară de zeci de ani pe Broadway, West End, Gran Via…. Și tocmai garanția lucrului bine făcut este ceea ce le permite să continue să existe.

Deoarece credem cu tărie că teatrul are un rol important în educarea oamenilor, în stimularea inteligenței, inclusiv a inteligenței emoționale… Prin transmiterea unor valori și dileme morale într-o formă accesibilă, Teatrul contribuie la sănătatea psihică a unui popor și îl face mai puțin susceptibil manipulării. Îi face pe oameni să își pună întrebări…

Este ca în marketingul modern unde, spre deosebire de marketingul tradițional, se pornește de la client și înțelegerea acestuia pentru a creiona produsul. Nu se vine cu un produs finalizat care trebuie băgat cumva pe gât unor consumatori. De aceea, toate montările noastre au în vedre publicul larg și mai ales publicul zilelor noastre.

Prin urmare, ne-am auto-impus niște parametri de calitate pe care ne străduim să îi depăsim de fiecare dată.

SPECTACOLE CU DECORURI, MUZICĂ ȘI LUMINI COMPLEXE ȘI PERSONAL TEHNIC ȘI AUXILIAR NUMEROS

De aceea toate spectacolele Teatrului Avangardia au decoruri complexe, coloane sonore atent gândite și unele originale, compuse chiar pentru producția respectivă, costume, recuzită atent selecționate, efecte speciale, design de lumini atent gândit care poate fi pus în practică cu un necesar de echipamente pe care de multe ori suntem nevoiți să le suplimentăm în deplasări.

Ca să vă faceți o idee – montarea unui decor sincronizată cu designul de lumini la Teatrul Avangardia poate dura între 3 ore (cel mai simplu) la 10 ore ( cel mai complex – Și din 10 N-a Mai Rămas Niciunul). Sunt piese cu peste 20 de schimbări de costume în timp record, imposibil de realizat fără prezența cabinierei. Schimbările rapide de recuzită în scenă necesită prezența 2 sau chiar 3 regizori tehnici.

Decorurile, costumele și recuzita spectacolelor noastre ocupă spații de depozitare care însumează peste 800 de metri pătrați.

În spatele a ceea ce se vede pe scenă este o armată întreagă de personal tehnic și auxiliar, fără de care reprezentarea spectacolelor, așa cum v-am obișnuit, nu ar fi posibilă.

Teatrul Avangardia este un teatru privat, independent care se auto-susține prin calitatea și valoare producțiilor sale.

TEATRUL AVANGARDIA: CINE NE CONFERĂ VALIDAREA?

Mulți ar spune breasla, juriile oficiale…

Ei bine, da, avem și confirmarea din partea breslei – dovadă stau selecțiile la numeroase festivaluri naționale de teatru, între care Festivalul Național de Teatru FNT sau Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu – FITS.

Însă, pentru noi, validarea o dau în primul rând spectatorii care vin la spectacolele noastre și fără de care nu am putea exista. Acei peste 50.000 de spectatori per stagiune care au ales să vizioneze spectacolele Teatrului Avangardia.

Pentru că Teatrul Avangardia este un teatru privat, independent care se susține exclusiv din vânzarea de bilete.

Bilete al căror preț reflectă, pe lângă calitatea actului artistic, toate aceste cheltuieli absolut necesare pentru realizarea respectivului act artistic.

Premii și Selecții in Festivaluri Naționale și Internaționale de Teatru

• Gala Premiilor Revistei Rinocerul 2023 – Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol de Teatru Polițist – MARTORUL ACUZĂRII (text – Agatha Christie, Regie – Ricard Reguant, distribuție – Alex Conovaru, Vlad Corbeanu, Ion Haiduc, Marius Drogeanu, Alexandru Voicu, Adriana Aldea, Ioana Cojocarescu, Andrei Mateiu, Gabriela Porumbacu, Violeta Huluba și Sorin Dobrin)

• FITS 2022 (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu) – spectacolul ȘEFUL (text – Eduardo Aldan, regie – Ricard Reguant, distribuție – Șerban Pavlu și Cristi Iacob)

• Gala Premiilor Revistei Rinocerul 2022 – Premiul Sică Alexandrescu pentru Teatru Independent

• FITS 2021 (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu) – spectacolul DEMNITATE (text și regie Ignaci Vidal, distribuție – Marius Manole și Șerban Pvlu)

• Săptămâna Comediei 2019, Brașov – Comedia TOC TOC (text Laurent Baffie, regie Ricard Reguant

• FNT 2018 (Festivalul Național de Teatru) – Demnitate

• Festivalul Monodrame 2018, Bacău – Demnitate

• Festivalul Ștefan Iordache 2018, Caracal – Demnitate

• Festivalul de Teatru Nou 2018, Arad – Demnitate

• Festivalul de Teatru Politic Scenele Memoriei 2018, Brașov – Demnitate

• Inaugurarea Palatului Culturii din Bistrița, 2016 – Comedia TOC TOC (text Laurent Baffie, regie Ricard Reguant

Mesajul Teatrul Avangardia pentru spectatori:

Te-am vazut venind. Increzator, relaxat si cu o stare buna care vibra aerul din jurul tau. Zambeai. Am zambit si eu in timp ce te urmaream cum traversezi foaierul si intri in sala. Te-ai oprit de cateva ori sa iti saluti prietenii si cunoscutii. Ti-am simtit bucuria ca i-ai gasit pe toti aici.

Mai e un pic si incepe spectacolul. Te-ai asezat pe scaun si privesti scena. Probabil te intrebi…

Citeste mesajul catre spectatori >>

Mihaela Stanca

Producator General

Marius Stanca

Producator General

Regizor Ricard Reguant

Ricard Reguant

Consultant Artistic

Bogdan Amarfi

Producator Delegat

Dan Bujor

Light Designer

Andrei Tomescu

PR

DISTRIBUIȚI