DEMNITATE – Luni 18 Decembrie ora 20:00

16060

Dupa succesul fulminant in Spania si mai multe tari din America Latina, spectacolul Demnitate ajunge si la Bucuresti in regia autorului – Ignasi Vidal – cu o distributie de zile mari: Marius Manole si Serban Pavlu.

Demnitate este un thriller pasionant despre prietenie, ambitie politica si loialitate.

Reprezentatia de Duminica 26 Noiembrie ora 20:00 este SOLD OUT!

Luni 18 Decembrie
Ora: 20:00

Bucuresti – Cinema Pro

Distributie: Marius Manole si Serban Pavlu.

Regie: Ignasi Vidal

Durata: 1h 10 (fara pauza)

Biletele se pot achizitiona prin reteaua
Exista 4 categorii de preturi:

  • Categoria I VIP: 100 lei
  • Categoria II: 70 lei
  • Categoria III: 60 lei
  • Categoria IV: 50 lei

Promotie El Torito

25% la reducere la nota de plata in baza biletului la spectacol pentru fiecare spectator, la Taqueria El Torito + Vouchere cadou de 50 lei la Taqueria El Torito pentru fiecare loc VIP. Citeste aici pentru detalii >>

Cumpara biletul acum online >>

Nu vrei sa cumperi biletul online?
Vezi aici lista de magazine partenere Bilet.ro de unde poti sa iti cumperi bilet: Vezi Lista >>

Spectacolul Demnitate. Povestea

Personajele principale sunt doi politicieni, foarte buni prieteni incă din adolescentă, care au pornit impreună la drum, uniti de aceleasi idealuri, intr-un partid care promova schimbarea intr-o societate din ce in ce mai dezamăgită de clasa politică. Insă pe parcurs, cei doi au ales căi diferite pentru a-si atinge obiectivele.

Demnitate - foto Andrei Gindac_25

In Demnitate, Ignasi Vidal vorbeste despre lupta pentru putere in cadrul partidelor, despre vocatia si ambitiile liderilor lor si despre cat de usor este că functionarii să fie manipulati si corupti atunci cand nu se realizează totul cu o transparentă absolută.

El ne arată diferenta intre ceea ce se vede la TV si in alte media si ceea ce se intamplă, de fapt, in spatele usilor inchise de la birourile politicienilor.

„DEMNITATE“ vorbeste, bineinteles, despre coruptie – fără a sări insă la gatul clasei politice: coruptia este in conditia umană – dar, in acelasi timp, vorbeste despre idealuri, prietenie, angajamente, loialitate, ambitie, lăcomie, trădare; si, desigur, despre demnitate.

Avem senzatia că ne aflăm intr-un ring de lupte in care unul dintre combatanti (care este, de asemenea, cel care detine fraiele) manuieste subtil o spadă, iar celălalt un cutit rudimentar.

Protagonistii trebuie să decidă intr-un moment critic in viata lor, ce este mai important pentru ei. Loialitatea fată de prieten, sau demnitatea individuală? Ce să trădeze – prietenul care i-a insotit pană in acel moment sau ideea care a stat la baza celor mai adanci convingeri ale lor?

Treptat, atmosfera se incinge intr-un crescendo din ce in ce mai ametitor, ies la iveală secrete bine păzite, cărtile incep să fie date pe fată, măstile cad, si fiecare isi delimitează din ce in ce mai clar pozitia si isi marchează intentiile pană intru-un punct in care, după cateva răsturnări de situatie de-a dreptul imprevizibile si perturbatoare, situatia devine explozivă si se indreaptă spre un final feroce si neasteptat (sau nu?).

Citeste mai mult >>

Impresii despre spectacol

„Tocmai am iesit de la spectacol. Înca mai simt fiori pe sira spinarii. Cred ca si ceilalti spectatori. Am aplaudat de ma dureau palmele. Piesa este despre politica si coruptie. Foarte bine construita intriga si treptat devoalat adevarul despre cele doua personaje ale piesei, gratie mai ales interpretarii si punerii in scena.” – Moise Guran (via Facebook – citeste mai mult >>)

 

“Un spectacol deosebit despre… noi. […] Emotie la superlativ.” – Ileana Lucaciu (Blog Spectactor) citeste mai mult >>

 

„Impresia de aseară, de la finalul premierei spectacolului ”Demnitate”, de la ProCinema, nu-mi dă pace. Publicul din sală a rămas într-o tăcere grea, preț de zeci de secunde, și aveai senzația că părul se zbârlise pe ceafa tuturor celor câteva sute de persoane prezente. Aplauzele au fost o consecință a acestei senzații.” – Manuela Golea (MagnaNews.ro) citeste mai mult >>

 

”[…] o construcție atât de rotundă, atât de modernă, atât de puternică, încât, la un moment dat, nu mai știi ce e teatru și ce e viață, ce e convenție și ce răzvrătire de suflet.
Nu e un spectacol pentru o seară, ci pentru o viață.” – Alice Nastase Buciuta (Revista Tango) citeste mai mult >>

 

”Un meci palpitant, dramatic în care doi campioni ai scenei româneşti – Marius Manole şi Şerban Pavlu – au şansa de a-şi desfăşura întregul arsenal de mijloace, umor, farmec şi disimulare. Razvana Nita (Radio Romania Cultural) citeste mai mult >>

 

Dincolo de ambalajul politic cu iţe încurcate care se descurcă până la final stă o poveste a doi prieteni. O poveste despre trădare şi dezamăgire. Iar acest conţinut uman este mult mai valoros şi mai bogat decât cadrul general. Ignasi Vidal scrie cu ritm şi urmează o structură foarte precisă a acţiunii. Are simţul replicii şi dozează exact crescendo-ul tensiunii. Îţi câştigă atenţia, apoi o aţâţă şi o satisface. Cu o structură dramatică de manual, piesa „Demnitate” este un material de lucru foarte ofertant în mâinile celor doi actori. – Alina Epîngeac (Yorick) citeste mai mult >>

 

Având ca subiect principal corupția, care a măcinat totul în jurul lor și i-a atins iremediabil, textul vorbește răspicat despre demnitate, onoare, umilinţă, compromis, renunţare, loialitate. Despre cum puterea modifică oamenii. Despre faptul că toată lumea are ceva de ascuns. Despre cum alegi să joci cu cărțile pe care le ai în mână. “Dacă spui o dată da, următorul da e inevitabil. (…) Iar ca să schimbi lucrurile, trebuie să te schimbi întâi pe tine, e o chestiune de rigoare”. – Luciana Antofi citeste mai mult >>

Distributie

Marius Manole

Marius Manole

Serban Pavlu

Serban Pavlu

Autor si regizor

Ignasi Vidal

Ignasi Vidal

Actor, regizor, scriitor, IGNASI VIDAL este unul dintre cei mai în vogă tineri dramaturgi din Spania.

Costumele

Adina Buzatu

Decor

Ecouri in presa internationala

”Un thriller politic care se potrivește mănușă realității politice actuale”

– El Pais

”O călătorie în bucătăria internă a politicii care teleportează spectatorul în biroul oricărui partid politic”

– MET- MadridEsTeatro.com

”Un thriller politic pe două voci despre corupție și onestitate în inima partidelor politice. Demnitate este un spectacol despre corupția politică, dar, în același timp, și despre prietenie și despre cum prietenia, atunci când la mijloc intervine politica, nu mai păstrează aceleași valori ca înainte”

– El Mundo

”Spectacolul crește și crește până la momente atât de intense încât iți taie respirația, aerul devine încărcat iar tensiunea ajunge să fie electrică și incomodă”

– En Platea – EnPlatea.com

Citeste mai mult >>

DISTRIBUIȚI