Și Din 10 N-a Mai Rămas Niciunul

de Agatha Christie

272379

Victime sau criminali?

10 persoane izolate pe Insula Soldatului. Victime sau criminali? Un mister de rezolvat pentru spectatorii piesei ”Și Din 10 N-a Mai Rămas niciunul”, o nouă versiune actualizată a celei mai faimoase povești imaginate de Agatha Christie.

Autoarea dezvăluie duplicitatea moralei victoriene și ne arată, prin intermediul unui rafinat simț al umorului și al unui macabru scenariu criminal, defectele ascunse ale fiecărui personaj. Iar spectatorii nu vor înceta să se întrebe cine ar putea fi ucigașul.

Joi 16 Noiembrie
ora 20:00

În curănd

București – Sala Rapsodia
(Lipscani 53)

Distribuție: Serban Gomoi, Ioana Marcoiu, Alex Conovaru, Cristi Iacob, Ion Haiduc, Andrei Duban, Camelia Pintilie, Doina Antohi, Dani Ionescu, Catalin Vilcu

Regie: Ricard Reguant

Traducere: Irina Margareta Nistor

Decor: Bogdan Amarfi

Light Design: Dan Bujor

Muzica originală: Pep Sala

Durata: 2h (fără pauză)

Cumpara-ti biletul acum online pe Bilet.ro >>

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua Exista 2 categorii de prețuri:

  • Categoria I VIP: 150 lei
  • Categoria II: 120 lei
  • Oferim și 20 bilete reduse la 60 lei pentru pensionari, studenți, liceeni si copii . Biletele se rezervă telefonic și vor fi ridicate în ziua spectacolului.

O PIESA DE TEATRU CU O ISTORIE INEDITA

10 NEGRI MITITEI (cunoscuta si ca ”AND THEN THERE WERE NONE” – ”Si DIN 10 N-A MAI RAMAS NICIUNUL”) este o piesa de teatru scrisa de Agatha Christie in 1943.

Povestea a fost scrisa initial sub forma unui roman. Conform propriilor sale marturisiri, 10 NEGRI MITITEI reprezinta cea mai buna idee pe care Agatha Christie a avut-o pentru o intriga de suspans sau politista. Ea a fost atat de multumita de rezultat incat a adaptat-o ea insasi si la formatul de piesa de teatru, deoarece era atat de incantata de opera sa incat a vrut ca nimeni sa nu se mai atinga de ea.

In versiunea pentru scena, autoarea a schimbat anumite elemente, intre care si finalul.

Cu peste 100 de milioane de exemplare vandute pana in momentul de fata, 10 NEGRI MITITEI este cel mai vandut roman al Agathei Christie.

10 NEGRI MITITEI este considerat:

CEL MAI CUNOSCUT SI CEL MAI VANDUT ROMAN MYSTERY DIN TOATE TIMPURILE.

Agatha Christie a fost numita de catre Guinness Book of World Records drept cel mai vandut scriitor al tuturor timpurilor, impreuna cu William Shakespeare. 10 NEGRI MITITEI este inclusa si in TOP 10 al cartilor cu cele mai multe editii din toate timpurile

Teatrul Avangardia a obtinut drepturile, in exclusivitate pentru Romania, pentru a produce live pe scena cea mai citita si vanduta opera a Agathei Christie – Zece negri mititei / Si din 10 n-a mai ramas niciunul.

Regia este semnata de RICARD REGUANT, unul dintre regizorii cei mai apreciati de catre nepotul Agathei Christie, Mathew Prichard si primul regizor din lume caruia i s-a dat dreptul sa foloseasca finalul original scris de Agahta Christie pentru aceasta poveste. Pana atunci singurul final acceptat de catre Agatha Christie Limited pentru punerile in scena era cel din versiunea din 1943 a piesei de teatru.

DISTRIBUTIE

Ion Haiduc

GENERALUL MACKENZIE

Cristi Iacob

DR. ARMSTRONG

Alexandru Conovaru

SIR LAWRENCE WARGRAVE

Ioana Mărcoiu

Ana Odagiu

VERA CLAYTHORNE

Ștefana Samfira

EMILY BRENT

Șerban Gomoi

PHILIP LOMBARD

Ioana Barbu

Grațiela Duban

DNA ROGERS

Andrei Mateiu

Cătălin Vîlcu

DL ROGERS

Victor Bucur

Andrei Duban

Andrei Duban

WILLIAM BLORE

Dani Ionescu

ANTHONY MARSTON

REGIA – RICARD REGUANT

Productia din Romania va fi regizata de regizorul catalan Ricard Reguant, cu o vasta experienta in montarea acestei piese de teatru, el fiind unul dintre regizorii cei mai apreciati de catre nepotul Agathei Christie, Mathew Prichard si primul regizor din lume caruia i s-a dat dreptul sa foloseasca finalul original scris de Agahta Christie pentru aceasta poveste (pana atunci singurul final acceptat de catre Agatha Christie Limited pentru punerile in scena era cel din versiunea din 1943 a piesei de teatru).

Click aici ca sa afli mai multe despre Ricard Reguant >>

Prima punere in scena a piesei 10 negri mititei realizata de Ricard Reguant a avut premiera in anul 2000 la Teatrul Muñoz Seca din Madrid unde s-a jucat timp de 2 ani aproape zilnic.

Apoi, s-a jucat 1 an la Teatrul Apollo din Barcelona si 2 ani in turneu prin toata Spania, totalizand un numar de peste 500 de reprezentatii.

A doua punere in scena a piesei a fost realizata pentru a celebra 75 de ani de la premiera mondiala oficiala a piesei si a fost realizata de aceeasi echipa de regizor (Ricard Reguant ) – producatori (Enrique si Alain Cornejo) ca la prima montare.

S-a jucat cu mare succes la public si la critica timp de 3 ani in care a fost vizionata de peste 100.000 de spectatori.

In urma succesului din Spania, producatorul italian Gianluca Ramazzoti a luat legatura cu Ricard Reguant pentru a crea impreuna o noua versiune bazata pe finalul original scris de catre Agatha Christie pentru poveste, final pe care ulterior l-a interzis spre a fi reprezentat, ea scriind un nou deznodamant cu iz de Hollywood pentru piesa de teatru.

Cu aprobarea agentiei oficiale a scriitoarei echipa Reguant – Ramazzoti monteaza piesa cu finalul original scris de Agatha Christie, doar in Italia.

Succesul extraordinar inregistrat la premiera, in cadrul prestigiosului festival BORGIO VEREZZI (in vara anului 2016), a condus la crearea unei adevarate frenezii in jurul acestei montari, majoritatea teatrelor publice italiene incepand sa programeze productia datorita calitatii si originalitatii, aducand pe scena o versiune a piesei care nu a mai fost prezentata oficial in fata publicului.

In prezent, la 2 ani de la premiera, versiunea Reguant – Ramazzoti numara peste 200 de reprezentatii pe teritoriul Italiei.

Urmare a fenomenalului succes inregistrat in Italia, Agentia Agatha Christie Limited a hotarat punerea in circulatie la nivel mondial a versiunii Reguant/Ramazzoti.

In septembrie 2017, aceasta versiune a piesei a marcat redeschiderea Teatrului Apolo din Barcelona. Pana in luna iulie 2018, la Teatrul Apolo s-au jucat peste 150 de reprezentatii ale acestui spectacol, totalizand peste 40.000 de spectatori.

Aceasta noua versiune este cea care va avea premiera si in Romania in noiembrie 2018.

Spectacolul va fi regizat de RICARD REGUANT si va beneficia de o distributie de exceptie si de un buget mai ridicat decat se utilizeaza in mod normal la un spectacol de teatru.

La productia din Romania va contribui si o parte din echipa tehnica din Italia si din Spania responsabila cu efectele speciale.

MUZICA – PEP SALA

Spectacolul va beneficia de MUZICĂ ORIGINALA compusa special pentru aceasta montare, pentru a evidentia intriga si suspansul, de catre compozitorul catalan PEP SALA.

Pep Sala s-a nascut in Vic (Barcelona) in 1960 si este unul dintre cei mai influenti muzicieni din industria muzicala catalana din ultimii ani.

Cu 40 de ani de cariera in domeniul muzical si peste 500 de piese inregistrate, melodiile lui au fost interpretate de artisti precum : Shakira, Marillion, Dyango, Josep Carreras, Luz Casal, Dale Watson, Kathy Chiavola, Sergio Dalma, Carlos Tarque … iar unele inregistrari s-au vandut in peste un milion de exemplare.

Click aici ca sa afli mai multe despre Pep Sala >>

Galerie foto

PROGRAM SPECTACOLE

DISTRIBUIȚI